Przedsiębiorstwo Gospodarki Mieszkaniowej Żyrardów ogłasza konkursu na Prezesa Zarządu Spółki. Osoby zainteresowane prosimy o złożenie zgłoszenia do dnia 16.01.2023 r. do godz. 15.00 w sekretariacie Spółki ( ul. Armii Krajowej 5, 96-300 Żyrardów) lub listownie.

KONKURS NA PREZESA ZARZĄDU SPÓŁKI

Miejsce pracy:  Żyrardów

1. Armii Krajowej 5 , 96-300 Żyrardów

Zadania:

• rozwój spółki
  • reprezentowanie Spółki w kontaktach zewnętrznych

Wymagania:

• wykształcenie wyższe;
  • co najmniej 5-letnie doświadczenie zawodowe zdobyte na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru, mianowania, spółdzielczej umowy o pracę, umowy o świadczenie usług, kontraktu menadżerskiego, wykonywania działalności gospodarczej na własny rachunek, w tym co najmniej 3-letnie doświadczenie na stanowisku kierowniczym, przez co należy rozumieć wykonywanie funkcji w organach spółek prawa handlowego, bycie prokurentem w Spółce, prowadzenie działalności gospodarczej na własny rachunek, zajmowanie stanowiska Dyrektora lub Kierownika (związanych z zarządzeniem zasobami ludzkimi) określonej komórki organizacyjnej w spółce prawa handlowego lub zajmowanie stanowiska Dyrektora (Kierownika, Naczelnika) w jednostce organizacyjnej urzędu administracji publicznej;
  • korzystanie z pełni praw publicznych;
  • posiadanie pełnej zdolność do czynności prawnych;
  • nie podleganie ograniczeniom lub zakazom w zajmowaniu funkcji członka zarządu w spółkach prawa handlowego oraz w prowadzeniu działalności konkurencyjnej wynikające z przepisów prawa;
  • niekaralność oraz brak prowadzenia wobec Kandydata postępowania karnego lub karno-skarbowego lub postępowania w sprawach dyscyplinarnych;
  • znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem i kierowaniem zespołami pracowników oraz doświadczenie w zarządzaniu i kierowaniu zespołem pracowników;
  • znajomość zasad funkcjonowania spółek kapitałowych oraz spółek z udziałem jednostek samorządu terytorialnego;
  • znajomość zagadnień gospodarki mieszkaniowej i zarządzania nieruchomościami oraz doświadczenie w zarządzeniu nieruchomościami.

Osoby zainteresowane prosimy o złożenie zgłoszenia w zaklejonej kopercie w terminie do dnia 16.01.2023 r. do godz. 15.00 w sekretariacie Spółki (adres siedziby Spółki: ul. Armii Krajowej 5, 96-300 Żyrardów) lub listownie (przesyłką za potwierdzeniem odbioru) na ww. adres (decyduje data wpływu do Spółki) z napisem ,,Konkurs na stanowisko Prezesa Zarządu PGM  Żyrardów Sp. z o.o.”, które zawiera:

• własnoręcznie podpisane CV (z dokładnym podaniem danych kontaktowych, przebiegu nauki i pracy zawodowej, posiadanego doświadczenia i kwalifikacji)
  • własnoręcznie podpisany list motywacyjny
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie
  • kopie świadectw pracy
  • zaświadczenie o niezakończonych okresach zatrudnienia
  • zaświadczenia o ukończonych kursach, szkoleniach, posiadanych uprawnieniach zawodowych
  • zaświadczenie o niekaralności z KRK
  • podpisane odręczenie oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych (WEDŁUG WZORU DO POBRANIA)
  • podpisane odręczenie oświadczenie o posiadanej zdolności do czynności prawnych (WEDŁUG WZORU DO POBRANIA)
  • podpisane odręczenie oświadczenie o niepodleganiu ograniczeniom lub zakazom zajmowania funkcji członka zarządu w spółkach prawa handlowego oraz
    w prowadzeniu działalności konkurencyjnej wynikające z przepisów prawa (WEDŁUG WZORU DO POBRANIA)
  • podpisane odręczenie zobowiązanie do zachowania w tajemnicy informacji dotyczących Spółki uzyskanych w postępowaniu konkursowym (WEDŁUG WZORU DO POBRANIA)

Zgłoszenia złożone po upływie terminu określonego w ogłoszeniu nie podlegają rozpatrzeniu.

Kopie dokumentów składanych ze zgłoszeniem muszą być poświadczone przez kandydata własnoręcznym podpisem ze wskazaniem daty poświadczenia. W takim przypadku w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat jest obowiązany do przedstawienia oryginałów lub urzędowych odpisów tych dokumentów pod rygorem wykluczenia z dalszego udziały w konkursie.

Wzory wymaganych oświadczeń oraz regulamin przeprowadzenia konkursu określający tryb i warunki przeprowadzenia konkursu zostały umieszczone na stronie www.pgm.zyrardow.pl do obligatoryjnego pobrania